Team Pataners

Pwning Eternal since 2007


TP Gush Tendrils v.2

Després de l'últim torneig de la LCV, vaig notar que amb la GAT vaig sufrir bastant sobretot per guanyar a decks com Staxx i Fish. Els motius ja els he explicat en entrades anteriors, i es resumeixen en la feble base de mana que té el deck (tot i que la base de mana ja la vaig canviar expressament per poder lluitar millor vs Fish i Staxx) i la mala sort a l'hora de trobar una dryad...

Només queda un torneig, i necessito segurament 15 punts o més per entrar al top. Amb quin deck he fet 15 punts aquest any? Amb la Gush Tendrils. Doncs crec que se li ha de donar un vot de confiança novament. Per això, he estat mirant una mica com ha estat evolucionant la baralla als foros de The Mana Drain sobre la Gush Tendrils, i una mica també inspirat pel bon resultat obtingut pel Roberto López (Rologa) en l'últim torneig de la LCV, i per l'última llista publicada pel Guillem de la seva TP Freeze.

A continuació us poso la deck que vaig fer servir a Mollet, i la deck que tinc pensat jugar a Lloret.

Mollet
Lloret
MAIN DECK (60):
MAIN DECK (60):
1 Black Lotus
1 Black Lotus
1 Mox Emerald
1 Mox Emerald
1 Mox Sapphire
1 Mox Sapphire
1 Mox Jet
1 Mox Jet
1 Mox Ruby
1 Lotus Petal
1 Lotus Petal
1 Mana Crypt
1 Mana Crypt
2 Dark Ritual
2 Dark Ritual
4 Polluted Delta
3 Polluted Delta
2 Flooded Strand
2 Flooded Strand
3 Underground Sea
3 Underground Sea
2 Tropical Island
2 Tropical Island
2 Island
2 Island
1 Snow Covered Island
1 Snow Covered Island
1 Library of Alexandria
1 Library of Alexandria
2 Bazaar of Baghdad
4 Force of Will
4 Force of Will
4 Duress
4 Duress
2 Misdirection
1 Misdirection
1 Tendrils of Agony
1 Tendrils of Agony
1 Brain Freeze
1 Brain Freeze
1 Chain of Vapor
1 Chain of Vapor
1 Rebuild
1 Rebuild
4 Brainstorm
1 Repeal
4 Gush
4 Brainstorm
3 Merchant Scroll
4 Gush
2 Opt
4 Merchant Scroll
1 Ancestral Recall
1 Ancestral Recall
1 Vampiric Tutor
1 Imperial Seal
1 Demonic Tutor
1 Vampiric Tutor
1 Mystical Tutor
1 Demonic Tutor
1 Yawgmoth’s Hill
1 Mystical Tutor
1 Fact or Fiction
1 Yawgmoth’s Will
1 Regrowth
1 Fact or Fiction
1 Fastbond
1 Fastbond
1 Repeal
1 Mind’s Desire
1 Mind’s Desire
SIDEBOARD (15):
SIDEBOARD (15):
4 Quirion Dryad
3 Quirion Dryad
4 Leyline of the Void
1 Tendrils of Agony
2 Energy Flux
1 Massacre
2 Thrashing Wumpus
2 Energy Flux
2 Pithing Needle
1 Research / Development
1 Hurkyl’s Recall
1 Pithing Needle

1 Hurkyl’s Recall

3 Tormod’s Crypt

2 Thrashing Wumpus


Canvis respecte la versió que vaig fer servir a Mollet:

-1 Mox Ruby
-2 Opt
-1 Misdirection
-1 Regrowth

+1 Imperial Seal
+1 Polluted Delta
+2 Bazaar of Baghdad
+1 Merchant Scroll

  • El Mox Ruby, el duia com a off mox, però crec que afegir la 15a terra és important. Aquesta versió de terres és exactament la mateixa que duc amb la GAT (a excepció dels Bazaars).
  • Els Opt, que tot i ser molt bons en algunes situacions (et permeten fer trucs amb els brainstorms després d'un Duress com amagar FoW o Misdi i seguir tenint-lo up), crec que són més fluixos que els Bazaars of Baghdad. La seva inclusió la tenia pensada desde fa temps, i al veure que al Roberto li han donat bon resultat, doncs m'he decidit per incloure'ls.
  • Dels 2 Misdirection n'he tallat 1 per poder incloure el 4rt Merchant Scroll, que un cop et tires a combar (99.9% dels games) és molt millor que no pas la circumstancialitat del Misdirection (un % molt baix de games).
  • Regrowth out, Imperial Seal in. L'Imperial és un "must have" en un deck com aquest. Com en el cas del Misdirection, el Regrowth és una carta bastant circumstancial. En canvi, l'imperial si et surt (ja sigui de mà o no), el fas servir un 99.9% dels cops.
El side está dissenyat per funcionar de la següent manera:

Vs Fish:
+4 Dryad
+2 Thrashing Wumpus
-1 Tendrils of Agony
-1 Mind's Desire
-1 Imperial Seal (contant que surti ell a la 2a pq jo he guanyat la 1a, sino trec un Bazaar)
-1 Rebuild
-1 Brain Freeze
-1 Bazaar of Baghdad (si ha guanyat ell la 1a, trec els 2 bazaars)

Vs Staxx my f***ing ass:
+2 Energy Flux
+1 Hurkyl's Recall
+4 Quirion Dryad
-1 Brain Freeze
-1 Mind's Desire
-1 Fact or Fiction
-4 Duress

Vs Flash:
+4 Leyline of the Void
+2 Pithing Needle (si juga la versió de Kiki-Jiki)
+2 Thrashing Wumpus (si juga la versió de Slivers)
-1 Rebuild
-1 Merchant Scroll
-1 Imperial Seal (Si li he guanyat la 1a partida)
-1 Misdirection
(-2 Bazaar of Baghdad si s'ha de fer lloc per les Agujas o els Wumpus)

Vs GAT:
+4 Quirion Dryad
-1 Misdirection
-1 Imperial Seal (Si li he guanyat la 1a partida)
-1 Rebuild
-1 Merchant Scroll

El sideboard està dissenyat exclusivament per millorar els enfrentaments vs Fish, Staxx, Flash i GAT. Vs tots els altres arquetips de baralles, crec que se li pot guanyar fàcilment i es pot sorpendre mitjançant el canvi del combo per les criatures.

Una cosa que m'agradaria posar de side, són 4 Energy Flux. Si, 4 ENERGY FLUX. I que n'aprenguin! El que no sé que treure del side per poder posar 2 més >_<

Suggerències?

Etiquetas: , ,

9 Responses to “TP Gush Tendrils v.2”

  1. # Blogger Stardust

    No se ki sera mes TOXICOMAN les staxxs o tu amb 4 ENERGY FLUX

    rofl !

    goes Toxic !  

  2. # Blogger Unknown

    jajajaj si la veritat...
    xD
    m'agrada la idea del sideboard aquest.. crec que el metagame en que jugueu es la millor opcio, més que res per que desconcerteu al rival!
    jeje
    apa



    SwAtS  

  3. # Blogger piZZero

    4 Energy Flux FTW! Estic per treure les 2 Pithing Needle i posar els 2 Energy FLux que falten.

    Eh... que a Staxx se l'ha de tractar amb una mica de la seva pròpia medicina! Ja m'estic imaginant una ma de:

    Loto + Crypta + Fastbond + 2 Terres + 2 Energy Flux. Muahahahaha!  

  4. # Anonymous Anónimo

    (contesto en castellano porque mi catalan es muy pobre)

    Creo que 4 energy flux no los vas a sacar partido.

    Lo dificil es colar el primero, puesto que con juntar el mana es lo complicado. Ademas ahora muchas stax sacan chimenas y alambres para meter lo de saltarse el upkeep. Para mi mas de 3 me parece una exageración  

  5. # Blogger piZZero

    Gracias por tu respuesta y bienvenido al blog (aunque seas Anónimo ;)).

    A mi también me parece exagerado lo de los 4 Energy Flux, pero es que hoy por hoy, o vas bien preparado vs Staxx o no vas a hacer nada en la LCV.

    Si se sacan los tangles y chimeneas para meterse los Eon Flux (creo que se llama así el cacharro que cuesta 5 que hace que los jugadores se salten el upkeep), entonces sólo tengo que preucuparme de tirar el Fow a las esferas/Metalworker/Staff, y a la vez puedo desenvolver mi juego con total normalidad, puesto que no voy a perder permanentes o mana por el efecto de los tangle/chimeneas.

    Si jugamos 4 Leylines vs Ichorid, no veo pq no jugar 4 Energy Flux vs Staxx, siendo esta última una baraja mucho mas dominante en el metagame catalán. El Energy Flux lo quieres de mano, si o si, para poderlo jugar de turno 1 o 2.

    Creo que el side podría ser algo así:

    4 Leyline of the Void
    4 Quirion Dryad
    3/4 Energy Flux
    2 Thrashing Wumpus
    1/2 Hurkyl's Recall  

  6. # Anonymous Anónimo

    Para mi seria mas importante tener un hurkyl de mano que un energy, primero porque cuesta uno menos, y despues por ser instant, la opción 2 hurky 3 energy es la que mas me gusta (es la que juego yo, aunque tb he añadido un oxidar).
    (Por cierto se te olvida la carta que para mi ahora mismo es basica para las stax, el crisol, creo que es la carta que hay que cortar si o si) pero bueno esa es mi opinión.  

  7. # Blogger piZZero

    El Oxidar no me gusta como carta de side. Mas que nada, por que con un simple chalice de 1, el Oxidize se convierte en carta muerta. Prefiero que mi sideboard sea siempre 100% efectivo cuando entra en juego.

    Por lo que al hurkyl's se refiere, no se yo hasta que punto es mas efectivo que un Energy Flux si te sale de mano. Para que el Hurkyl's sea realmente efectivo, se tienen que dar muchas circumstancias que te aseguren que despues de tirarlo al final de su turno, vayas a ganar. Y esto no suele pasar casi nunca entre los turnos 1 y 3.

    El Energy Flux, funciona de la manera opuesta. Lo tienes que bajar cuanto antes, y en los siguientes turnos montarte una mano para ganar, pues sino, el jugador de staxx podría posicionarse bien en la partida si consigue una tolaria o un par o tres de productores para mantener un crisol o cualquier otro cacharro de la muerte.

    De todos modos, la mejor manera de ganar a Staxx, es robar como Dios, ala Ambrojo ;), como le hice yo en Mollet al Mora ^^ que le plante 11 permanentes en mesa de turno 1 xDDDD (Fastbond, + Moxes + Tierras = gg ^^)  

  8. # Anonymous Anónimo

    Por eso es lo de meter un oxidar, para repartir costes.

    Con un hurkyl en la mano, es muy dificil que te encierre una stax si no roba muy bien, y llevando 3 hurklys, (1 de base, 2 de side) no es necesario guardar el hurkyl para jugarlo justo en el momento de ganar, sino que te sirve para darte un respiro de una chimenea, descargar los moxes para tener mas permanentes, no estar girado tu turno, etc.
    Ademas y creo que es jugosa una mano con hurkyl y energy que con dos energy. Y esto ya como opinion personal prefiero una mano de dos hurky que de dos energy.  

  9. # Blogger piZZero

    Como ya puse antes. Una mano de Loto + Crypta + Fastbond + 2 Terres + 2 Energy = GG ^^ Da = que no tengas mas gasolina para un par de turnos, por que los Energy Flux te van a dar la partida :P

    De todos modos, el Oxidize lo sigo viendo tremendamente malo vs Staxx. Cuando vean que juegas GAT o Gush Tendrils, te van a plantar el Chalice de 1 si o si. Me parece mejor contra decks que meten platino y otros cacharros del mal, pero vs staxx, llevando ellos 4 chalices de base, no.

    Supongo que no hay un remedio universal, ni una fórmula perfecta para combatir a Staxx de 2a partida. Respeto mucho tu opinión respeto al tema y la tendré muy en cuenta (sobre todo por lo de 3 Energy Flux + 2 Hurkyl's), pero creo que el diseño de los sideboards es tan personal que es muy difícil cuestionarse si están bien o no. (Véase mis 2 Thrashing Wumpus, que son la cremita desde mi punto de vista).  

Publicar un comentario


Google Team Pataners

Add to Technorati Favorites
_______________________________

Top Events

  • tplcv1
  • tp2
  • tp cube

Recent Comments


Contact


    Para cosas generals referente al blog, sugerencias, aportaciones personales, etc...


    Para cosas relacionadas con algun miembro del Team Pataners en particular


Free Web Site Counter


---

Translate www.team-pataners.com to English

---


© 2008 Team Pataners | designed by piZZero from Team Pataners.
No part of the content or the blog may be reproduced without prior written permission.